ZIMSKI HRVAČKI KAMP – GOSPIĆ 2018
03.01.2018.
GRAND PRIX ZAGREB OPEN 2018 – NAJBOLJI HRVAČI SVIJETA U SUBOTU NASTUPAJU U ZAGREBU
30.01.2018.
ZIMSKI HRVAČKI KAMP – GOSPIĆ 2018
03.01.2018.
GRAND PRIX ZAGREB OPEN 2018 – NAJBOLJI HRVAČI SVIJETA U SUBOTU NASTUPAJU U ZAGREBU
30.01.2018.
Prikaži sve

160 HRVAČA I 29 TRENERA NA ZIMSKOM HRVAČKOM KAMPU GOSPIĆ

U periodu od 02.-07.01.2018. godine održan je Zimski hrvački kamp u Gospiću. Na navedenom kampu je sudjelovalo 109 hrvača i hrvačica uzrasta dječaka i djevojčica, domaći hrvači hrvačkog kluba Gospić njih 40 i reprezentacija Hrvatske uzrast juniori i kadeti.

imskiKampGospic002

Od trenera kao organizatori su bili Nikola Starčević mag. cin. i Ivan Karić koji su zajedno i napisali okvirni plan i program rada. Od velike pomoći pri demonstracijama tehnika su bili treneri selekcije Grada Zagreba Neven Žugaj prof. TZK-a i Nenad Žugaj prof. TZK-a koji su svojim iskustvom seniorskog hrvanja unijeli dosta detalja čime je kamp oplemenjen. Također moramo istaknuti trenere Tomislava Mičudu mag. cin. i Ignacija Valečića koji su također aktivno sudjelovali u vođenju treninga sa besprijekornim demonstracijama. Od trenera su još bili Mladen Ličina mag. cin., Eugen Jakovljević mag. cin., Donat Matek, Tomislav Međimorec, Vjekoslav Luburić, Amela Zukanović, Stjepan Lavrić i Benjamin Šokman i treneri reprezentacija Anton Đok bacc. cin. i Goran Plavec prof. TZK-a čije su treninge gledali i navedeni treneri te tako iz prve ruke učili od najboljih.

imskiKampGospic003

Treninzi su se provodili dva puta dnevno u trajanju od dva sata sa naglaskom na tehnike koje su zauzimale najveći dio svih treninga kako i djeca što više naučila ono što je najvažnije za uspjeh u hrvanju.

imskiKampGospic004

Posljednja dva dana kampa priključio se i Hrvatski institut za kineziologiju HIK, odnosno voditelji hrvanja pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Maria Baića nositelja predmeta hrvanje na Kineziološkom fakultetu. Voditelji hrvanja su slušali praktičnu nastavu te gledali sve treninge s čime su imali najbolju moguću praksu koju mogu imati u Hrvatskoj, nadamo se da će sljedeće godine kamp postati i međunarodni što bi bio još jedan iskorak.