SENIORSKA REPREZENTACIJA NA PRIPREMAMA U POLJSKOJ
16.07.2015.
ŠAČIĆ, BRALA I HUKLEK PREDSTAVLJAT ĆE HRVATSKU NA SP ZA JUNIORE U BRAZILU
04.08.2015.
SENIORSKA REPREZENTACIJA NA PRIPREMAMA U POLJSKOJ
16.07.2015.
ŠAČIĆ, BRALA I HUKLEK PREDSTAVLJAT ĆE HRVATSKU NA SP ZA JUNIORE U BRAZILU
04.08.2015.
Prikaži sve

BOŽO STARČEVIĆ DRUGI, DOMINIK ETLINGER TREĆI NA JAKOM MEĐUNARODNOM TURNIRU “PITLAŠINSKI” U POLJSKOJ!

pitlasinski20151-2957 Pitlasinski2015_3 Pitlasinski2015_2

 

 

 

 

 

Odlične vijesti dolaze nam iz Waršave, s vrlo jakog međunarodnog turnira “Pitlašinski”, s nastupa naših hrvača seniora koji su tamo nastupili u sklopu priprema za seniorsko SP koje za nešto više od mjesec dana počinje u Las Vegasu (SAD).

Božo Starčević  osvojio JE odlično drugo mjesto u kategoriji do 75 kg GR načinom u konkurenciji 33 hrvača, dok je Dominik Etlinger osvojio ništa manje značajno treće mjesto u kategoriji do 66 kg GR načinom u konkurenciji 31 hrvača.

Božo je na putu do finala redom pobjeđivao Grka Manoulidisa u prvom kolu tehničkim tušem, zatim je u 1/8 finalu bio bolji od Rusa Chekhirkina, u 1/4 finalu od Bugara Yanakieva i u polufinalu od Turčina Kusa, da bi tek u finalu pokleknuo protiv aktualnog olimijskog pobjednika, te bivšeg europskog i svjetskog prvaka Rusa Romana Vlasova.

Dominik Etlinger je nakon osvajanja bronce na Europskim Igrama u Bakuu nastavio s odličnim nastupima, te je danas također svoj nastup završio osvojivši odlično treće mjesto. Dominik je u prvom kolu pobijedio Turčina Arslana tehničkim tušem, zatim u 1/8 finalu Bugara Stasa također tehničkim tušem, zatim u 1/4 finalu Kineza Zhenga, da bi u polufinalu tijesno izgubio od Rusa Kuraka. U borbi za broncu ponovo je pokazao odlično hrvanje i superiornost pobijedivši još jednog Turčina Abdussameta tehničkim tušem.

Ostali naši hrvači nisu ostvarili zapaženije rezultate. Nenad Žugaj je u kategoriji do 85 kg nakon početne pobjede protiv Litvanca Adomaitisa u slijedećem kolu izgubio od Čeha Omarova i tim porazom završio natjecanje. Neven Žugaj je u kategoriji do 75 kg izgubio svoju prvu borbu na bodove od Rusa Magamadova i ostao bez plasmana. Danijel Janečić je tijesno izgubio svoju prvu borbu dana od Japanca Izumija, kao i njegovi reprezentativni kolege Ivan Lizatović i Tonimir Sokol koji su jučer izgubili svoje borbe od Bugara Kostadinova, odnosno od Norvežana Berga.

Na turniru je uz trenera Davora Lukića uz reprezentaciju bio i međunarodni sudac Zvonko Očić koji je odlično obavio svoj posao.

 

Čestitke još jednom cijeloj reprezentaciji, a posebno osvajačima medalja Dominiku i Boži!

Pogledajte kompletne rezultate ->Rezultati-pitlasinski 2015

Izvor: www.hhs.hr