USKORO POČINJE SVJETSKO PRVENSTVO U PARIZU
17.08.2017.
PROPOZICIJE ZA PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU SLOBODNIM STILOM
04.09.2017.
USKORO POČINJE SVJETSKO PRVENSTVO U PARIZU
17.08.2017.
PROPOZICIJE ZA PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU SLOBODNIM STILOM
04.09.2017.
Prikaži sve

DANIJEL JANEČIĆ SEDMI NA SP U PARIZU

U Parizu je u tijeku Prvenstvo svijeta u hrvanju za seniore, na kojem su jučer i danas nastupili i naši hrvači.

Jučer, prvog dana natjecanja na strunjaču je izašao Ivan Huklek u kategoriji do 85 kg, te je u prvom kolu kvalifikacija protiv Kubanca Gregoricha dobro počeo borbu i poveo, no u drugoj rundi napravio je grešku u borbi koju je kubanski predstavnik iskoristio i pobijedio Ivana tušem, čime je Ivan završio svoje prvo veliko svjetsko seniorsko natjecanje na 28. mjestu u konkurenciji 34 hrvača. No, kako je Ivan prvi puta nastupio na seniorskom SP, sigurni smo da će nas u budućnosti razveseliti sa mnogobrojnim pobjedama na međunarodnoj sceni.

Danas su na strunjaču izašla i naša preostala tri predstavnika;

Ivan Lizatović je u težinskoj kategoriji do 59 kg odlično počeo pobjedom na bodove u prvom kolu protiv bivšeg svjetskog prvaka sjevernokorejskog hrvača Yuna. No, u 1/8 finala od Ivana je bolji bio južnokorejski predstavnik KIM koji je prošao dalje pobjedom na bodove 12:6. Kako je u polufinalu Kim izgubio, Ivan nije dobio šansu da kroz repesaž pokuša doći do medalje, te je završio natjecanje s jednom pobjedom i jednim porazom na 14. mjestu u konkurenciji 30 hrvača.

Danijel Janečić je također pobjedom počeo svoj nastup u težinskoj kategoriji do 66 kg. U prvom kolu bio je bolji od Latvijca Jurkjansa pobjedom na bodove. U 1/8 finala čekao ga je peruanski predstavnik Cortez, kojeg je Danijel također pobijedio na bodove i tako ušao u 1/4 finale. Nažalost, u vrlo tijesnom meču protiv Poljaka Bernateka Danijel je izgubio 1:2 na bodove, ali kako je Poljak ušao u finale Danijel je dobio priliku da kroz repesaž popravi svoj plasman. U prvom kolu repesaža protivnik mu je bio turski hrvač Yuksel, koji je nažalost sudačkom odlukom bio za malu nijansu bolji od Danijela i pobijedio ga je na bodove 2:1, tako da je tako je Danijel završio svoj nastup na ovom SP na sedmom mjestu u konkurenciji 36 hrvača s dvije pobjede i dva poraza.

Božo Starčević je u težinskoj kategoriji do 80 kg također dobro počeo svoj nastup protiv Korejca Kima pobjedom na bodove, da bi u slijedećem kolu izgubio od odličnog gruzijskog hrvača Datunashvilija 2:3 na bodove. Datunashvili je u polufinalu zaustavljen, tako da Božo, kao i ostali naši hrvači nije dobio šansku za popravak kroz repesažne borbe, te je završio svoj nastup na 13. mjestu u konkurenciji 29 hrvača.

Danas završava grčko-rimski dio Prvenstva, a sutra i prekosutra na rasporedu su borbe žena, gdje mi nemamo predstavnica, kao niti posljednja dva dana natjecanja, kada je na rasporedu dio turnira u hrvanju slobodnim načinom.

Trener reprezentacije Davor Lukić s hrvačima se sutra vraća kući, dok na Prvenstvu ostaje suditi naš međunarodni sudac Zvonko Očić.