Prvenstvo hrvatske za juniore u hrvanju za 2019. godinu
08.04.2019.
Hrvatska reprezentacija ekipno druga na CROATIA OPENU 2019
29.04.2019.
Prvenstvo hrvatske za juniore u hrvanju za 2019. godinu
08.04.2019.
Hrvatska reprezentacija ekipno druga na CROATIA OPENU 2019
29.04.2019.
Prikaži sve

DOMINIK ETLINGER BRONČANI NA EUROPSKOM PRVENSTVU

14. travnja, 2019. Bukurešt, Rumunjska. Zadnjeg dana europskog prvenstva u hrvanju naš reprezentativac Dominik Etlinger uspio je doći do brončane medalje.

Nakon Europskih igara 2015. U Bakuu (AZE) ovo je druga seniorska medalja s velikih natjecanja za Etlingera te dokaz da je Dominik Etlinger, opet tu za velike stvari.

Podsjetimo Dominik Etlinger u svom portfelju ime impresivan niz medalja s velikih natjecanja: bio je prvak Europe i viceprvak svijeta u kadetskom i juniorskom uzrastu, viceprvak Europe u uzrastu mlađih seniora te osvajač brojnih međunarodnih turnira među kojima je i Grand Prix Zagreb Open.

Savez hrvačkih športova grada Zagreba čestita Dominiku na ovom izvrsnom rezultatu. Bravo Etla!

U kategoriji do 60 kg naš predstavnik Ivan Lizatović zauzeo je 5. mjesto. Prvu borbu izgubio je od predstavnika Moldavije, kasnijeg prvaka Europe CIOBANU. U repasažu pobjeđuje SPASOVA, predstavnika Bugarske. U borbi za brončano odličje gubi od predstavnika Ukraine – TEMIROVA.

U kategoriji do 77 kg naš olimpijac iz Rija Božo Starčević ima je priliku revanširati se Romanu Vlasovu, kasnijem Europskom prvaku, no u tome nije uspio. Kasnije je ima priliku kroz repasaž doći do bronce. U prvoj borbi repasaža pobijedio je predtavnika Ukraine, DARAGAN A, no u drugoj borbi sreća je otišla na stranu predstavnika Srbije, Viktora Nemeša.

Bolje sreće nije bio niti naš Ante Milković u kategoriji do 130 kg. U prvom kolu čekao ga je jedan od najtrofejnijih hrvača – Turčin Riza KAYAALP kasniji osvajač zlata, bila je to ukupno 9. zlatna medalja za njega s europskih prvenstava. Ante je kao i Božo imao priliku kroz repasaž doći do medalje brončanog sjaja, no iskusniji je bio hrvač Azerbajdžana SHARIATI.

Ivan Huklek, brončani s Europskog Prvenstva do 23 godine u prvom kolu kategorije do 87 kg, okušao se s kasnijim osvajačem zlata Ukraincem – BELENIUK. Iskustvo je prevagnulo i srebrni olimpijac iz Rija,
BELENIUK, odnio je pobjednu u ovoj borbi. U repasažu je Huklek imao priliku izravnati račune s Mađarom SZILVASSYEM nakon poraza od njega na Grand Prix Zagreb Openu, ali to mu nije pošlo za rukom.

Filip Šačić u kategoriji do 82 kg upisao je poraz u prvom kolu prvenstva porazom od iskusnijeg KUSA, predstavnika Turske.

Uz naše reprezentativce su bili glavni trener Nikola Starčević, trener mentor Igor Petrenka, te doktor Mate Marijan.

Cijelom timu iskrene čestitke na uspjehu!