Najjači hrvački turnir na svijetu opet u Zagrebu!
13.12.2023.
SVJETSKO PRVENSTVO 2025. GODINE U ZAGREBU!
15.02.2024.
Najjači hrvački turnir na svijetu opet u Zagrebu!
13.12.2023.
SVJETSKO PRVENSTVO 2025. GODINE U ZAGREBU!
15.02.2024.
Prikaži sve

ETLINGER BRONČANI NA NAJJAČEM TURNIRU NA SVIJETU!

77kg GR - Antonio Kamenjasevic (CRO) df. Amir Ali Abdi (IRI)

Završio je 11. po redu Grand Prix Zagreb Open. Ove godine, opet službeno najjači turnir na svijetu.Tako je žensko hrvanje okupilo 22 nacija, slobodni stil 23 nacije, a Grčko-rimski 29 nacija.

Natjecalo se nešto manje od 600 hrvačica i hrvača.

Već nakon drugog dana saznali smo najuspješniju reprezentaciju u slobodnom stilu. Zahvaljujući 2 zlatne, 1 srebrnoj i 5 brončanih medalja prvo mjesto zauzima reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država sa 159 bodova, drugo mjesto odlazi u Iran s 3 zlatne i 2 srebrne medalje i 115 bodova. Treće mjesto zauzima ekipa Gruzije sa samo 5 bodova manje od Iranske ekipe i s jednim zlatom, dva srebra i jednom broncom.

U slobodnom stilu Hrvatska nije imala predstavnika.

65kg FS – Rahman Mousa Amouzadkhalili (IRI) df. Abbas Mohammadreza Ebrahimzadehsavadkouhi (IRI)

Hrvanje za žene pokrilo je 3 dana turnira, a u subotu smo saznali najbolju žensku ekipu. Ukrajinske hrvačice su zauzele prvo mjesto sa 125 bodova te 3 zlatne medalje i 2 bronce. Reprezentacija Kine zauzela je 2. mjesto s istim brojem zlatnih medalja kao i prvoplasirana ekipa i dva dodatna srebra, dok su treće bile hrvačice Sjedinjenih Američkih Država s 2 srebra, jednom broncom i 65 bodova.

Naše hrvačice Iva Gerić i Veronika Vilk zaustavljene su u prvim borbama te su natjecanje završile s gorkim okusom poraza.

50kg WW – Susaki Yui (JPN) df. Ziqi Feng (CHN)

Grčko-rimski stil je opet, očekivano skupio najveći broj natjecatelja. Tako je kategorija do 77 imala 43 natjecatelja, kategorije do 67 i 87 kilograma 35 natjecatelja, dok je kategorija do 97 kilograma imala je 33 natjecatelja. Najuspješnija je bila ekipa Azerbajdžana s 95 bodova i 2 zlata, iza Azerbajdžana su bile ekipe Mađarske s 90 bodova i 1 zlatom te reprezentacija Turske  s 81 bodom i 1 zlatom.

U grčko-rimskom stilu Hrvatska osvaja jedinu medalju na ovogodišnjem Zagreb Openu, a zasluge pripadaju povratniku na strunjaču Dominiku Etlingeru.

Etlinger je nakon dvije pobjede, u polufinalu izgubio od predstavnika Mađarske, a u borbi za treće mjesto pobijedio je Brazilca.

Osim Dominika pobjede su ostvarili i Antonio Kamenjašević do 77 kilograma te Ivan Huklek do 87 kilograma. Antonio je savladao protivnike iz Irana i Gruzije, nakon čega je zaustavljen od predstavnika Srbije. Ivan je u prvoj borbi bio bolji od predstavnika Švicarske, dok je u idućoj borbi bio prisiljen predati zbog ozljede.

Hrvatsku su još predstavljali: Ivan Lizatović i Matej Rebić do 63 kilograma, Luka Malobabić do 72 kilograma, Filip Šačić i Karlo Kodrić do 82 kilograma, Vjekoslav Luburić i Tomislav Brkan do 87 kilograma, Kristian Lukač i Vinko Prodanović do 97 kilograma. Nažalost svi su zaustavljeni u prvim borbama.

Na kraju je Hrvatska zauzela 12. mjesto u ekipnom poretku u grčko-rimskom stilu s  jednom osvojenom brončanom medaljom.

Završio je 11. po redu Grand Prix Zagreb Open. Ove godine, opet službeno najjači turnir na svijetu.Tako je žensko hrvanje okupilo 22 nacija, slobodni stil 23 nacije, a Grčko-rimski 29 nacija. Natjecalo se oko 600 hrvačica i hrvača.