SEZONA POČINJE PRVENSTVOM ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE ZA JUNIORE U HRVANJU GRČKO-RIMSKIM NAČINOM ZA 2020. GODINU
17.01.2020.
Propozicije za Prvenstvo Zagreba i Zagrebačke županije za kadete i seniore 2020.
01.02.2020.
SEZONA POČINJE PRVENSTVOM ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE ZA JUNIORE U HRVANJU GRČKO-RIMSKIM NAČINOM ZA 2020. GODINU
17.01.2020.
Propozicije za Prvenstvo Zagreba i Zagrebačke županije za kadete i seniore 2020.
01.02.2020.
Prikaži sve

ETLINGER ZLATNI, LIZATOVIĆ SREBRNI NA JAKOM TURNIRU THOR MASTERS U DANSKOJ

Ivan Lizatović nastupio je u kategoriji do 63kg, upisao je dvije pobjede i poraz te zauzeo 2. mjesto. 

Ivan Lizatović na postolju

Dominik Etlinger je nastupio u najjačoj kategoriji na turniru, onoj do 67 kg, imao je ukupno 6 borbi u dva dana! Prvih 5 borbi Dominik je pobijedio tehničkim tušem i velikom superiornošću osigurao finale. u finalnoj borbi čekao ga je predstavnik Turske. Na početku borbe Dominik gubi dva boda, a zatim još dva. Zbog izgubljenog “challengea” koji je zatražen iz Dominikovog kuta, gubi još jedan bod, te je 30 sekundi nakon početka finalne borbe rezultat 5:0 u korist turskog borca. Smirene glave i upornošću Dominik dolazi do prvog bodova natjeravši protivnika na pasivnost, zatim u parteru okreće protivnika za dva boda. U tom trenu predstavnik Turske je vidno iscrpljen te Dominik kreće još jače. Izguruje protivnika dva puta sa strunjače i pobjeđuje konačnim rezultatom 6:5. Dominik je za ovo natjecanje skinuo ukupno 12 kg, te je pokazao kako je spreman za kvalifikacijske turnire za Olimpijske Igre. 

Dominik Etlinger na postolju


Od ostalih naših hrvača Pavel Puklavec u kategoriji do  77 kg zabilježio je tri pobjede i dva poraza, Antonio Kamenjašević u istoj kategoriji ostvario je tri pobjede i dva poraza.U kategoriji do 72 kg Luka Malobabić upisao je pobjedu i dva poraza, Vjekoslav Luburić u kategoriji do 87 kg upisao je dva poraza, Danijel Janečić u kategoriji do 67 kg upisao je dva poraza. Filip Šačić u kategoriji do 82 kg zabilježio je dvije pobjede i dva poraza.

Podsjetimo, nitko od hrvatskih hrvača još nema normu za Olimpijske Igre.

Za osigurati normu potrebno je ući u finale jednog od dva kvalifikacijska turnira. Prvi kvalifikacijski turnir, onaj europski, održat će se krajem ožujka u Budimpešti, a svjetski kvalifikacijski turnir početkom svibnja u Sofiji.