STARČEVIĆ I ETLINGER U FINALU GRAND PRIX ZAGREB OPEN-A
11.03.2017.
ODRŽANO PRVENSTVO HRVATSKE ZA UZRAST STARIJIH DJEČAKA
20.03.2017.
STARČEVIĆ I ETLINGER U FINALU GRAND PRIX ZAGREB OPEN-A
11.03.2017.
ODRŽANO PRVENSTVO HRVATSKE ZA UZRAST STARIJIH DJEČAKA
20.03.2017.
Prikaži sve

GRAND PRIX ZAGREB OPEN 2017 OPRAVDAO SVA OČEKIVANJA – STARČEVIĆ I ETLINGER ZLATNI, LIZATOVIĆ, HUKLEK I KAMENJAŠEVIĆ BRONČANI

Danas je u SŠD „Trnsko“ održan je sada već tradicionalni 4. po redu Grand Prix Zagreb Open, u organizaciji Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba . Na turniru je nastupio ukupno 15 reprezentacija.

Redom: Argentina, Austrija, Bugarska, Češka, Njemačka, Mađarska, Izrael, Japan, Poljska, Rumunjska, Rusija, Srbija, Južna Koreja, SAD te Hrvatska

Prepna dvorana Trnsko brojala je oko 2500 gledatelja, što potvrđuje rast zainteresiranosti za jednom ovakvih turnirom, koji je jedan od najačih svjetskih UWW (United World Wrestling) turnira.

Hrvatska reprezentacija na ovom prestižnom turniru osvojila je ukupno 5 medalja. 3 bronce….

U kategoriji do 59 kg naš predstavnik Ivan Lizatović u četvrtini finala pobijeđuje predstavnika SAD-a HAFIZOV Ildarorma, nakon toga gubi polufinalnu borbu protiv predstavnika Japana KAWANA Masutoa, da bi naposlijetku u borbi za broncu bio bolji od kolege iz reprezentacije Ivana Lončarića.

U kategoriji do 71 kg naš predstavnik Dominik Etlinger u osmini finala savladava predstavnika susjedne Srbije  ERSKI Aleksu, nakon toga Amerikanca PERKINS Ravaughna, te u polu finalu  LEE Jeonggeuna iz Južne Koreje. U finalu je savladao IZUMI Takeshia iz Japana i osvojio zlato!

U kategoriji do 75 kg u kvalifikacijskom dijelu natjecanja naš Antonio Kamenjašević gubi prvu borbu od predstavnika Rumunjske MARIEA Georgea. Kroz repasaž i pobjedu nad predstavnikom Češke OLDRICH Vargaom Antonio osvaja brončano odličje.

Kategorija do 80 kg, kategorija našeg Bože Starčevića koji redom pobijeđuje Austrijanca WAGNER Michaela i Amerikanca BEY Kamala. Dvije pobjede dovele su Božu u finale gdje je snagu odmjerio s predstvanikom Srbije NEMEŠ Viktorom. Božo i tu borbu pobijeđuje te donosi Hrvatskoj drugo zlato

Ivan Huklek nastupio je u kategoriji do 85 kg te pokazao kako se i on nalazi u samom svijetskom vrhu hrvanja. Naime Ivan je nakon pobijede nad Japancem MATSUMOTO Atsushiem pobijedio i drugog Japanca SHIOKAEA Kantala, da bi izgubio LORINC Viktora svijetskog starijeg i iskusnijeg borca, svijetskog i europskog medaljaša. U borbi za broncu Ivan borbu završava atraktivnim zahvatim iz stojke i partera već u prvoj rundi. Amerikanac PROVISOR Benjamin nije imao šanse.

Detaljne rezultate pogledajte u blitenu.

U nastavku donosimo fotografije s finalnih borbi koje nam je ustupio gospodin Berislav Rožman.