Rezultati prvenstva Zagreba i zagrebačke županije za uzrast kadeta i seniora za 2019.
26.01.2019.
BOŽO STARČEVIĆ U FINALU GRAND PRIXA ZAGREB OPEN – RANKING SERIES, LIZATOVIĆ, JENEČIĆ I KOŠČEVIĆ U BORBI ZA BRONCU
09.02.2019.
Rezultati prvenstva Zagreba i zagrebačke županije za uzrast kadeta i seniora za 2019.
26.01.2019.
BOŽO STARČEVIĆ U FINALU GRAND PRIXA ZAGREB OPEN – RANKING SERIES, LIZATOVIĆ, JENEČIĆ I KOŠČEVIĆ U BORBI ZA BRONCU
09.02.2019.
Prikaži sve

Grand Prix Zagreb Open 2019 – Najava

ZAGREB, Hrvatska – 9. i 10. veljače održati će se međunarodni turnir hrvanja grčko-rimskim stilom za seniore – UWW Ranking Series Grand Prix Zagreb Open, u organizaciji Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Svjetske hrvačke federacije (UWW). Na šestom po redu turniru nastupit će više od 220 svjetskih hrvačkih imena iz svih zemalja svijeta, a boje našeg hrvanja branit će najbolji hrvatski hrvači: Božo Starčević, Ivan Huklek, Antonio Kamenjašević, Dominik Etlinger, Danijel Janečić, Ivan Lizatović i drugi.

Ovogodišnji Zagreb Open Grand Prix uvršten je u Rankig Series turnire od strane UWW-a. To znači da rezultati s turnira ulaze u bodovanje za ljestvicu najboljih svjetskih hrvača, te je najprestižnija kategorija koja se dodjeljuje nekom turniru. Inače, boduju se samo svjetska i kontinentalna prvenstva, te četiri najjača svjetska turnira Ranking serije, među kojima je i naš – Grand Prix Zagreb Open.

„Veliko nam je zadovoljstvo najaviti šesto po redu natjecanje Zagreb Open Grand Prix, uvjerljivo najjače dosad, koje će okupiti najjače hrvačke reprezentacije svijeta i najbolje hrvače u svim kategorijama hrvanja grčko-rimskim stilom. Većina reprezentacija stići će u Zagreb tjedan dana uoči turnira i pripremati se u našem međunarodnom trening kampu,“ rekao je g. Milan Pavelić, predsjednik Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba te dodao: „Širinu turnira potvrđuje i činjenica kako do sada u preliminarnim prijavama imamo prijave iz čak 20 zemalja – Bugarske, Danske, Španjolske,Njemačke, Mađarske, Irana, Izraela, Italije, Koreje, Norveške, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Švedske, Turske, Uzbekistana, SADa, Rusije– i, naravno, Hrvatske, te ih očekujemo još više. Među već prijavljenima su istaknuti olimpijski, svjetski i kontinentalni osvajači medalja, na što smo posebno ponosni.“

Natjecanje počinje u subotu, 09.02.2019. u 10 sati u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu. Otvorenje natjecanja i finalne borbe održat će se u nedjelju, 10.02.2019. u 17:30h. Natjecanje je otvoreno za javnost, a ulaz je besplatan.

Konferencija za medije će se održati u petak, 8. veljače u 10 h, u dvorani Kamelija hotela Panorama Zagreb, na Trgu Krešimira Ćosića 9 u Zagrebu. Predviđeno vrijeme trajanja formalnog dijela događanja je 30 minuta.