TONY BRALA OSVOJIO BRONCU
03.07.2013.
PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORE SLOBONIM NAČINOM 2013.
17.09.2013.
TONY BRALA OSVOJIO BRONCU
03.07.2013.
PRVENSTVO HRVATSKE ZA JUNIORE SLOBONIM NAČINOM 2013.
17.09.2013.
Prikaži sve

HRVANJE OSTAJE OLIMPIJSKI SPORT

Danas je u Buenos Airesu na 125. zasjedanju Međunarodnog olimpijskog komiteta odlučeno da hrvanje ostaje olimpijski sport na programu Olimpijskih Igara 2020. i 2024. godine!

wrestling_tokyo

Ova konačna odluka je donesena na današnjem dijelu zasjedanja, gdje je hrvanje u prvom krugu glasovanja  osvojilo 49 glasova (natpolovična većina) te je tako u konkurencji ostala dva sporta – squasha i baseballa koji su dobili 22, odnosno 24 glasa izabrano natpolovčnom većinom (49 od ukupno 95 glasova) kao 26-ti sport na programu OI 2020 u Tokiju i na OI 2024. godine.

Prilikom objave rezultata glasovanja, Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora dr. Jacques Rogge izjavio je:

Želim čestitati Međunarodnoj hrvačkoj federaciji FILA, čiji članovi su pokazali veliku strast za sportom i ostvarili veliki napredak u posljednjih nekoliko mjeseci. Poduzeli su niz koraka da moderniziraju i poboljšaju njihov sport, između ostalog dodavanjem ženai hrvačica na vodeće pozicije u organizaciji, izmjenama pravila koje streme atraktivnosti i pojednostavljenju sporta kako bi ga prosječan gledatelj lakše razumio, te su povećali broj natjkecanja i kategorija za žene. MOK je zadovoljan sa njihovom reakcijom i sretan što je hrvanje ostalo na olimpijskom programu za 2020.i 2024. godinu.”

Predsjednik FILA g. Nenad Lalović izrazio je također veliko zadovoljstvo ovom odlukom MOO-a i tom prilikom izjavio: “Želio bih izraziti iskrenu zahvalnost članovima MOO-a koji su dali svoj glas za spas olimpijskog hrvanja danas. Ovim glasovanjem pokazali ste nam da smo na pravom putu i da smo poduzeli ispravne korake kako bi poboljšali i modernizirali naš sport. Uvjeravam sve vas da naš posao ovim ne završava, već naprotiv; nastavit ćemo raditi na daljnjim poboljšanjima hrvanja, te ćemo se maksimalno truditi biti najbolji partner MOO-a, koliko je to moguće.”

Nastaviviši, rekao je; “Također, želio bih izraziti zahvalnost i poštovanje vodećim ljudima ostala dva sporta; squashu i baseball-u. Njihove obje kampanje bile su također dobro vođene i pokazale su i njihovu strast prema njihovim sportovima. Milijunima hrvača, ljubiteljima hrvanja i svima onima koji su nam dali veliku podršku u proteklim mjesecima i koji su se ujedinili u naporima da zajedno spasimo olimpijsko hrvanje, želim reći jedno veliko HVALA! Svatko od vas hrabro se borio kako bi ostvarili ovu vrijednu pobjedu. Sada moramo ostati ujedinjeni kako bi opravdali povjerenje i ispunili očekivanja koje smo dobili ovim rezultatom glasovanja  danas u Buenos Airesu.”

NAPOMENA:
Tekst preuzet sa stranice Hrvatskog hrvačkog saveza (http://www.hhs.hr), slika preuzeta s FILA web stranice (http://www.fila-official.com)