HK SESVETE najuspiješniji na Prvenstvu Zagreba za juniore 2019.
25.03.2019.
Prvenstvo hrvatske za juniore u hrvanju za 2019. godinu
08.04.2019.
HK SESVETE najuspiješniji na Prvenstvu Zagreba za juniore 2019.
25.03.2019.
Prvenstvo hrvatske za juniore u hrvanju za 2019. godinu
08.04.2019.
Prikaži sve

IN MEMORIAM – PAVE KOSOVIĆ

Hrvatsko hrvanje izgubilo je velikog čovjeka.


Gospodin Pave Kosović dugi niz godina obnašao je dužnost tajnika Zagrebačkog i Hrvatskog hrvačkog saveza, ali za mnoge generacije hrvača Pave je bio “hrvački otac”. Učio je mlade kako živjeti na strunjači ali i izvan nje, u životu. Osim silne mudrosti koju je posjedovao, krasila ga je ljudskost. Bio je čovjek i prijatelj u nevolji. Uvijek spreman dati savjet i pomoći svojoj hrvačkoj obitelji. Bio je pun anegdota iz hrvačke povijesti od kojih smo umirali od smijeha ma koliko god puta ih on ispričao.


Pave je bio vodič kroz hrvanje i gdje god bi išli kao hrvači, treneri, znao je gdje idemo, kome se možemo javiti, a i uvijek je pao i neki vic iz te destinacije. Pisao nam je ispričnice, za školu, roditelje, za cure. Bio je rješenje skoro svih hrvačkih oklada jer one završe – “ajmo sad nazvat Pavu – on zna!”. Koja je postava dinama 87 – Pave zna. Tko je hrvao na drugom šampionatu jugoslavenske lige? Pave zna ždrijeb, tko je s kime hrvao, tko je kome uzeo bod! – i naravno iza toga smijeh…
Tko je na slici? – zovi Pavu, on zna!
Pave je l’ možemo isprintati cijelu knjigu za školu – može, ali dođi kasnije kad se malo raziđe, nabavio sam neke tonere, sve može!
Pave je sastavljao liste bolje nego ikoji softverski program, Google prevoditelj je mala beba koliko je Pave preveo teksta s francuskog koji bi stigao od svjetske federacije. Zaista u ovom trenutku, teško je nabrojati sve njegove kvalitete, njegove anegdote jer ih je bilo doista mnogo, a sigurno ćemo ih tu u dvorani još milijun puta uz piće ispričati.
Možemo reći da je živio za hrvanje i u tome se pronašao. Bio je uvijek tu, dobri duh Peščenice, dobri duh hrvanja.
Njegovo ime ostat će velikim slovima upisano u hrvatsko hrvanje kojeg je živio do posljednjeg daha.

Učinio je hrvatski sport boljim.