HK “LIKA” – PRVACI DJEČAČKE LIGE
09.06.2023.
MATEJ MANDIĆ NA PRIJEMU U SPORTSKOM SAVEZU GRADA ZAGREBA
09.11.2023.
HK “LIKA” – PRVACI DJEČAČKE LIGE
09.06.2023.
MATEJ MANDIĆ NA PRIJEMU U SPORTSKOM SAVEZU GRADA ZAGREBA
09.11.2023.
Prikaži sve

Matej Mandić osvojio srebrnu medalju, Karlo Kodrić brončanu na Svjetskom Prvenstvu U23

87kg GR - Matej Mandic (CRO) df. Waltteri Harri Kristian Latvala (FIN)

Svjetsko prvenstvo U23 koje se održalo u Tirani, Albanija donijelo je veliko slavlje hrvatskim ljubiteljima hrvačkog sporta. Nakon sjajne izvedbe Karla Kodrića, koji je osvojio brončanu medalju u kategoriji do 82 kg, Matej Mandić iz HK “Metalac” osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 87 kg, donoseći Hrvatskoj još jednu veliku medalju na ovom natjecanju.

82kg GR – Karlo Kodric (CRO) df. Rahul Rahul (UWW)

Na svom putu do uspjeha, Kodrić je demonstrirao nevjerojatnu hrabrost i borbenost. Ostvario je impresivne pobjede protiv reprezentativaca Indije, Rahul R., i Gruzije, Mamaladze S. U polufinalu, bolji je bio reprezentativac AIN – Gonibov, ruski sportaš koji nastupa pod zastavom nezavisnih sportaša.

U repasažu, Kodrić je pokazao svoju iznimnu formu pobjedivši Poljaka – Gardziola A. Ova pobjeda ga je odvela do zadnje borbe, gdje se borio za brončanu medalju protiv Ukrajinca Abdijev R. Kodrić je s izvrsnom taktikom uspio svladati svog protivnika i tako zasluženo osvojiti brončanu medalju.

Podium 82kg GR- Gold Aues Gonibov (AIN) , Sılver Alperen Berber (TUR), Bronze Emad Ashraf Mohamed Abouelatta (EGY) and Karlo Kodric (CRO)

87kg GR – Matej Mandic (CRO) df. Waltteri Harri Kristian Latvala (FIN)

Dan kasnije, Mandićeva izvanredna forma na prvenstvu dovela ga je do borbe za medalju, a njegov put do srebrne medalje uključivao je impresivne pobjede:

  • 1/16 finala: Pobjeda protiv reprezentativca SAD-a, Michaela Wiliama Altomera, rezultatom 12:4.
  • 1/8 finala: Pobjeda protiv reprezentativca Armenije, Samvela Sargsyana, rezultatom 9:0.
  • 1/4 finala: Pobjeda protiv Szymona Szymonowicza rezultatom 10:2.
  • 1/2 finale: Pobjeda protiv reprezentativca Finske, Walterija Harryja Latvale, rezultatom 11:0.

87kg GR – Matej Mandic (CRO) df. Szymon Szymonowicz (POL)

Unatoč hrabrom nastupu u finalu, gdje je doživio poraz od reprezentativca AIN-a, Magomeda Abdulaevitcha Murtazalijeva rezultatom 4:13, Mandić upisuje rezultat karijere.

87kg GR – Matej Mandic (CRO) df. Waltteri Harri Kristian Latvala (FIN)

Iskrene čestitke upućujemo Mateju Mandiću i Karlu Kodriću njihovim obiteljima, trenerima u reprezentaciji, trenerima u klubovima, fizioterapeutu i sparing partnerima koji su bili ključni dio njihovgovog uspjeha.

Hrvatska hrvačka reprezentacija vraća se u domovinu noseći dvije svjetske medalje, ispunjena ponosom i srećom. Ovaj uspjeh pokazuje izuzetnu kvalitetu i predanost hrvatskih hrvača na svjetskoj razini!