OBAVIJEST O SMRTI DR. SC. JOSIPA MARIĆA
05.03.2014.
REZULTATI PRVENSTVA HRVATSKE U HRVANJU GR NAČINOM ZA JUNIORE
24.03.2014.
OBAVIJEST O SMRTI DR. SC. JOSIPA MARIĆA
05.03.2014.
REZULTATI PRVENSTVA HRVATSKE U HRVANJU GR NAČINOM ZA JUNIORE
24.03.2014.
Prikaži sve

NENAD ŽUGAJ I SINIŠA HOGAČ ZLATNI, IVAN LIZATOVIĆ I BOŽO STARČEVIĆ BRONČANI U BEOGRADU

U Beogradu (Srbija) je 15.ožujka 2014.g. održan Međunarodni FILA turnir “Ljubomir Ivanović Gedža”. Na turniru je nastupilo 85 hrvača iz ukupno 16 zemalja. U sastavu naše reprezentacije nastupilo je ukupno 11 hrvača.

Nenad Žugaj nastupio je u težinskoj kategoriji do 85 kg (10 hrvača). U četvrtfinalu pobjeđuje Stankića (SRB), u polufinalu Rusa Chakvetadzea, u finalu također Rusa Abacharaeva te osvaja prvo mjesto i zlatnu medalju.
Zugaj

Zlatnu medalju u težinskoj kategoriji do 98 kg (11 boraca) osvaja Siniša Hogač. U kvalifikacijskom kolu pobjeđuje predstavnika BiH Ćosića, u četvrtfinalu Franjkovića (SRB), u polufinalu Rusa Mishevka. U finalnoj borbi pobjeđuje Bjelorusa Chaburku i s ukupno 4 pobjede osvaja prvo mjesto.
Hogac

Ivan Lizatović u težinskoj kategoriji do 59 kg, u kojoj je nastupilo 14 hrvača, u kvalifikacijama pobjeđuje Dragana Dešića (SRB), u četvrtfinalu Roberta Dudaša (SRB). U polufinalu gubi od Kirgistanca Zholchubelkeova, a u borbi za 3. mjesto pobjeđuje Bjelorusa Tazhyieua te osvaja brončanu medalju.
Lizatovic

Medalju istog sjaja osvaja i Božo Starčević u težinskoj kategoriji do 75 kg u kojoj je nastupio 12 hrvača. U kvalifikacijskom pretkolu pobjeđuje Grka Pedoreisa, u četvrtfinalu bolji je bio od Slovenca Kuhara. U polufinalu gubi od Rusa Saleeva, a u borbi za 3. mjesto pobjeđuje Kirgistanca Shirdakova te osvaja broncu.
Starcevic

U prilici da se bori za brončanu medalju bio je i Krešimir Franić, u težinskoj kategoriji do 85 kg. Nakon pobjede nad Kirgistancem Kenjejevim, gubi od Rusa Abacharaeva. U borbi za treće mjesto gubi od Kirgistanca Beishebekova, te na kraju osvaja 5.mjesto.
U težinskoj kategoriji do 66 kg (9 natjecatelja) Tonimir Sokol u četvrtfinalu pobjeđuje Čeha Dubskog, u polufinalu gubi od Slovaka Levaia. Propustom organizatora tj. neobavještavanjem o promjeni satnice održavanja borbi, gubi priliku da se bori za 3. mjesto. Na kraju osvaja 5.mjesto i nagradu fair play-a.

Za hrvatsku seniorsku reprezentaciju na ovom turniru nastupili su i Sandro Frankol, Benjamin Šokman, Danijel Janečić, Tomislav Mičuda i Anton Đok.

Reprezentacija Hrvatske koju su vodili treneri Davor Jakubek, Pero Panić te izbornik Alen Runac na turniru osvaja ekipno 3. mjesto iza Rusije i Srbije.