ZAGREB DOMAĆIN UWW TURNIRA “GRAND PRIX ZAGREB OPEN“
29.01.2015.
POPIS REPREZENTATIVACA KOJI NASTUPAJU NA TURNIRU “GRAND PRIX ZAGREB OPEN 2015”
11.02.2015.
Prikaži sve

ODRŽANO PRVENSTVO HRVATSKE ZA MLAĐE SENIORE U-23

Protekloga vikenda, 07.02.2015 održano je prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore. Pravo nastupa na turniru imali su mlađi seniori godišta 1992.-1996. , te 1997. godište uz uvijet da imaju dodatnu potvrdu liječnika te potpis roditelja da smiju nastupiti.

Na prvenstvu je nastupilo ukupno 60 hrvača iz 11 klubova u 8 težinskih kategorija.

U kategoriji do 59 kg do zlata dolazi Tony Brala, redom je pobjeđivao Grabovca iz Petrinje, Mitrovića iz Petrinje, te u finalu Vidovića iz Petrinje. Mora se priznati da su Petrinjci Brali pružili izvrstan otpor te mu nije bio lagan put do zlata.

U kategoriji do 66 kg na sveopće iznenađenje do zlata dolazi Antun Glasnović iz Metalca u finalu pobjedivši predstavnika Petrinje, dobro poznatog Kristijana Šimatića. Za zlato u ovoj kategoriji se natjecalo ukupno 12 hrvača.

U kategoriji do 71 kg u konkurenciji 7 hrvača zlatnu medalju osvaja Vedran Luketin iz Zagreba s 3 pobjede. Redom je pobijeđivao Poljuhu iz Sesveta, Purgarića iz Zagreba, te u finalu Cerovšeka iz Hrvtskog dragovoljca.

U kategoriji do 75 kg nastupilo je 6 hrvača te su se hrvači borili ‘svaki sa svakim’. Tomislav Sabljić iz Sesveta suvereno i samouvjereno osvaja zlato završavajući sve svoje borbe u prvoj rundi.

U kategoriji do 80 kg zasluženo zlato osvaja Ivan Huklek, hrvač iz Sesveta. Prvu borbu pobijeđuje 5. juniora svijeta Filipa Šačića tušem u prvoj rundi. Slijedeću borbu pobijeđuje klubskog kolegu Putaka, u polufinalu Lavrića, da bi u finalu svladao Đorđevića iz Pik Vrbovca.

U kategoriji do 85 kilograma zlato osvaja Vjekoslav Luburić iz Pik Vrbovca pobijedivši Mihalja iz Hrvatskog dragovoljca, te u finalnoj borbi Mihaela Topolovca iz Metalca koji je do finala stigao hvale vrijednim pobjedama.

U kategoriji do 98 kg u borbi svaki sa svakim zlato osvaja Krešimir Franić iz Hrvatskog Dragovoljca.

U kategoriji do 130kg nastupilo je 8 hrvača, te titulu najboljeg sa zlatom oko vrata osvaja hrvač Sesveta, Marko Batinić redom pobijedivši Adamovića iz Siska, Grebenara iz Like te u finalu klubskog kolegu, Dinu Šavuka.

Ekipno prvo mjesto osvaja hrvački klub Sesvete s uvjerljivih 45 bodova, slijedi ih hrvački klub Zagreb s 29.5 boda, te Metalac s 19 bodova.

Detaljni rezultati: PrvenstvoHrvatskeU-23