Huklek, Puklavec, MNalobabić i Milanović najupiješniji su hrvači u 2021. Hrvački klub Sesvete najuspiješniji je klub u mlađim i starijim dobnim skupinama
03.01.2022.
Održano je PH za mlađe seniore (U23), HK Metalac najuspiješniji!
23.01.2022.
Huklek, Puklavec, MNalobabić i Milanović najupiješniji su hrvači u 2021. Hrvački klub Sesvete najuspiješniji je klub u mlađim i starijim dobnim skupinama
03.01.2022.
Održano je PH za mlađe seniore (U23), HK Metalac najuspiješniji!
23.01.2022.
Prikaži sve

Predstavljen prvi EU projekt Hrvačkog kluba Trešnjevka

Dana 20. siječnja 2022. g. s početkom u 14:30 sati na Kineziološkim fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održano je početno javno predstavljanje prvog EU projekta Hrvačkog kluba Trešnjevka – “Hrvači Trešnjevke za sportske organizacije civilnog  društva (SOCD) u kriznim situacijama”.

Predstavljanje je održano u velikom amfiteatru Kineziološkog fakulteta gdje se ,uz poštivanje svih epidemioloških mjera, okupilo tridesetak sudionika, a prijenos predstavljanja bilo je moguće pratiti uživo i preko Zoom platforme. 

Okupljene su pozdravili izv. prof. dr. sc. Mario Baić (predsjednik Hrvačkog kluba „Trešnjevka“ te savjetnik dekana Kineziološkog fakulteta), ujedno i moderator događaja te izv. prof. dr. sc. Sanja Šalaj (prodekanica za znanost Kineziološkog fakulteta). 

Projekt su predstavili novo izabrani  predsjednik kluba dr. sc. Damir Pekas, voditelj projekta Ignacije Valečić, mag. cin.. te  doc. dr. sc. Ana Žnidarec s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – opisavši znanstveno istraživanja na projektu. 

Projektom će se ojačati kapaciteti Hrvačkog kluba Trešnjevka i drugih sportskih udruga za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te ojačati njihovi kapaciteti za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond (kroz niz projektom predviđenih radionica), a to će rezultirati većim mogućnostima za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama poput pandemije. Potaknut će se i razvoj volonterstva u lokalnoj zajednici, sudjelovanjem volontera na izradi znanstveno-istraživačkog rada.

Podršku projektu dali su i Milan Pavelić, prof. (Predsjednik SHŠGZ-a i pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade), Suzana Šop mag. iur. univ. spec. iur. (pomoćnica glavnog tajnika za pravne poslove Sportskog saveza Grada Zagreba),  Hrvoje Balen, prof. (Ured za programe lokalnog sporta HOO-a- pomoćnik glavnog tajnika) te Kosta Kostanjević, prof. (v. d. ravnatelja Ustanova Upravljanje sportskim objektima). 

Provedba projekta započela je 12. studenoga 2021. godine, a trajat će 18 mjeseci, odnosno do 12. svibnja 2023. Hrvački klub Trešnjevka projekt provodi u partnerstvu s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a supotpisnici Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava su Ured za udruge Vlade Republike Hrvatski i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kao Posrednička tijela prve i druge razine.

Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava je 486.534,87 HRK, a iznos EU potpore iz Europskog socijalnog fonda je 85% (413.554,64 HRK). Preostalih 15% sredstava osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Za sve informacije o projektu, mogućnostima uključivanja i rasporedu aktivnosti, pozivamo Vas da pratite Facebook stranicu Hrvačkog kluba Trešnjevka i web stranicu Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Više informacija o EU fondovima možete vidjeti na stranici www.strukturnifondovi.hr