Juniori nastupili na juniorskom Prvenstvu svijeta u Ufi, Rusija
23.08.2021.
Alvin Crnojević brončani na Svjetskim Školskim Igrama
17.09.2021.
Juniori nastupili na juniorskom Prvenstvu svijeta u Ufi, Rusija
23.08.2021.
Alvin Crnojević brončani na Svjetskim Školskim Igrama
17.09.2021.
Prikaži sve

Preminuo je Marijan Malović, istaknuti hrvački djelatnik

Marijan Malović

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi, gospodin MARIJAN MALOVIĆ blago u Gospodinu preminuo u ponedjeljak 30. VIII. 2021. u 83. godini života nakon duge i teške bolesti.

Posljednji ispraćaj dragog nam pokojnika bit će u četvrtak 2. IX. 2021 u 13.05 sati u krematoriju na Mirogoju (Mala dvorana).


Marijan Malović, rođen je 1938. godine u Petrinji. Hrvanjem se počeo baviti kao desetogodišnjak u svom rodnom gradu. Kao izuzetno talentiran, marljiv i uporan sportaš do 1958. godine postaje članom hrvačke reprezentacije Jugoslavije s kojom sudjeluje na svjetskom prvenstvu, balkanskim igrama i drugim natjecanjima.

Pristupom sportu i ponašanjem služio je za primjer mladim generacijama. Svoju ljubav za rad s mladima najbolje je pokazao i organizacijom škole hrvanja u Zagrebu i u drugim mjestima u Hrvatskoj.

Rukovoditelj je hrvačkih natjecanja na Osmim mediteranskim igrama 1979. godine u Splitu.

Posebnu sklonost imao je za organizaciju i rad u struci, pa je dugogodišnji trener Hrvačkog kluba Radnik iz Petrinje i Sljeme iz Zagreba. Kao društveni djelatnik u sportu više je godina djelovao kao dragovoljni tajnik Saveza za fizičku kulturu Sesvete, član Izvršnog odbora i Komisije za unapređenje sporta i školovanje kadrova Saveza za fizičku kulturu – Zagreb, predsjednik hrvačkog kluba Sesvete, član Predsjedništva i tajnik Saveza hrvačkih sportova Hrvatske, predsjednik Stručne Komisije Saveza hrvačkih sportova Hrvatske i Jugoslavije.

Bio je direktor Sekcije za sport Univerzijade 1987. godine u Zagrebu i jedan je od zaslužnijih za uspjeh Studentskih igara u Zagrebu. Bio je i tajnik Saveza za fizičku kulturu Hrvatske, kasnije Hrvatskog športskog saveza. Bio je član Radne grupe za osnivanje Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ispred Hrvatskog olimpijskog odbora obavljao je odgovorne poslove na Olimpijskim igrama 1992. u Barceloni i 1996. u Atlanti. Dužnost izvršnog direktora Hrvatskog olimpijskog odbora obavljao je od osnutka HOO-a, do 31. listopada 1996., kada odlazi u mirovinu. Za svoj višegodišnji rad u sportu Malović je dobio brojna priznanja od kojih izdvajamo: Republičku nagradu fizičke kulture Hrvatske.  Zlatnu medalju Svjetske hrvačke federacije, Nagradu fizičke kulture Grada Zagreba, te Nagradu za životno djelo Franjo Bučar 1996. godine. 

Sportaš i djelatnik koji je trajno obilježio hrvatski sport.

Počivao u miru Božjem!