REZULTATI PRVENSTVA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE ZA POČETNIKE
03.02.2014.
REPORTAŽA O ZAGREB OPENU
14.02.2014.
REZULTATI PRVENSTVA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE ZA POČETNIKE
03.02.2014.
REPORTAŽA O ZAGREB OPENU
14.02.2014.
Prikaži sve

REZULTATI TURNIRA “ZAGREB OPEN”

Ponosni smo što imamo mogućnost informirati Vas o prvom FILA međunarodnom turniru “ZAGREB OPEN“ 2014. Turnir je održan u ŠSD “Pešćenica“ u organizaciji SHŠZGB gdje je nastupilo osam reprezentacija koje su došle u svojim najjačim sastavima.

U prijepodnevnom terminu održane su eliminacijske borbe koje su pružile iznimno zanimljive borbe i akcije, a u kojima smo dobili finaliste za popodnevni dio turnira. U veličanstvenoj atmosferi prepune dvorane, turnir je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, koji je došao u pratnji gradskog pročelnika za sport i kulturu Ivice Lovrića te presjednika Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba Milana Pavelića. Nakon otvorenja slijedila je poslastica za hrvačku publiku koja je pokazala da Zagrebu trebaju ovakvi turniri te je svojim bodrenjem pružala podršku, kako hrvatskim hrvačima tako i svim ostalim hrvačima koji su se zasluženo borili u finalu.
6 7 1
Od naših reprezentativaca najuspješniji su bili Ivan Lizatović, Neven Žugaj, Siniša Hogač i Stjepan Lavrić koji su osvojili prva mjesta i zlatne medalje u svojim težinskim kategorijama.

Evo rezultata svih finalnih borbi:

59 kg Lizatović Ivan (CRO) – Dešić Dragan (SRB) 3-0
66 kg Štefenak Davor (SRB) – Dubsky Filip (CZE) 4-0
71 kg Nemeš Mate (SRB) – Maksimović Aleksandar (SRB) 5-0
75 kg Kuhar Jure (SLO) – Novak Petr (CZE) 3-0
80 kg Žugaj Neven (CRO) – Mičuda Tomislav (CRO) 4-0
85 kg Omarov Artur (CZE) – Balo Petar (SRB) 4-0
98 kg Hogač Siniša (CRO) – Govedarica Vasilije (SRB) 5-0
130 kg Lavrić Stjepan (CRO) – Nunajev Juszup (HUN) 3-1

Iza Hrvatske reprezentacije, koja je osvojila pehar za najuspješniju ekipu turnira, na drugom mjestu smjestili su se hrvači iz Srbije dok su treće ekipno mjesto osvojili hrvači iz Češke Republike.

80kg

Nakon posljednjih borbi organizator turnira Milan Pavelić, primajući pohvale i čestitke na odličnoj organizaciji, izrazio je zadovoljstvo učinjenim i obećao da će ovaj međunarodni turnir “ZAGREB OPEN” prerasti u tradicionalni te da će sljedeće godine biti još bolji.