Naši reprezentativci nastupaju na prvenstvu svijeta U23 u Rumunjskoj
12.11.2018.
Rezultati Prvenstva Hrvatske za seniorke i seniore SL načinom za 2018. godinu
03.12.2018.
Naši reprezentativci nastupaju na prvenstvu svijeta U23 u Rumunjskoj
12.11.2018.
Rezultati Prvenstva Hrvatske za seniorke i seniore SL načinom za 2018. godinu
03.12.2018.
Prikaži sve

Svjetsko Prvenstvo U23: Filip Šačić osmi, Ante Milković deseti

Naši hrvači vratili su se iz Bukurešta gdje se ovih dana održava Prvenstvo svijeta za mlađe seniore (U-23).

Najbolji rezultat od naših hrvača ostvario je Filip Šačić, koji je u kategoriji do 82 kg osvojio 8. mjesto u konkurenciji 23 hrvača. Filip je u kvalifikacijama tušem pobijedio kazahstanskog predstavnika Polivadova, da bi u 1/8 finalu bio bolj na bodove od Ukrajinca Filchakova. U borbi 1/4 finala od Filipa je bolji bio Egipćanin Ahmed, te se tako Filip s dvije pobjede i porazom oprostio od daljnjeg natjecanja.

Ante Milković u kategoriji do 130 kg odlično je počeo turnir pobjedivši tušem slovačkog predstavnika Nogaeva, da bi u slijedećoj borbi protiv Finca Maenpaeae rano poveo 6:0 ali tada malom neopreznošću u vlastitoj akciji dopušta Fincu da ga kontrira, zasjedne i tušira. Ante se tako oprostio od natjecanja osvojivši 10. mjesto u konkurenciji 23 hrvača.

Ivan Huklek u kategoriji do 87 kg svoj nastup počeo je pobjedom na bodove protiv Kineza Junjie, da bi u 1/4 finalu poveo protiv odličnog Ukrajinca Novikova, ali je pri rezultatu 5:3 10-tak sekundi prije kraja borbe u trenutku dekoncentracije dopustio protivniku da napravi akciju za 2 boda koja je odlučila pobjednika. Kako je Ukrajinac došao do fnala (i kasnije postao svjetski prvak) Ivan je dobio šansu popraviti plasman i eventualno doći do borbe za borncu, ali protiv odličnog Egipćanina Metwallya to nije uspio. Ivan je natjecanje završio na15. mjestu u konkurenciji 28 hrvača.

Antonio Kamenjašević je u kategoriji do 77 kg u kvalifikacijskom kolu izgubio na bodove svoju borbu protiv švedskog predstavnika Kerchiyeva i time završio svoj nastup na ovom prvenstvu bez značajnijeg plasmana (22. mjesto u konkurenciji 28 hrvača).