SRETAN BOŽIĆ
25.12.2016.
JUNIORI NOVU GODINU ZAPOČELI PRIPREMAMA
02.01.2017.
SRETAN BOŽIĆ
25.12.2016.
JUNIORI NOVU GODINU ZAPOČELI PRIPREMAMA
02.01.2017.
Prikaži sve

UWW – SVJETSKA HRVAČKA ORGANIZCIJA DONJELA JE IZMJENE U DELEGIRANJU SUDACA

Članovi UWW  sastali su se ranije ovog mjeseca za vrijeme trajanja svjetskog prvenstva u Budimpešti i donjeli odluke o nekoliko poboljšanja u organizaciji.

Da bi se povećala efikasnost delegiranja sudaca za svaki pojedini meč na velikim natjecanjima, organizacija je odobrila novi IT sustav razvijen da nezavisno dodjeljuje suce na mečeve tijekom natjecanja. Sustav uzima nekoliko faktora u obzir prilikom delgiranja sudaca. Testiranje sustava je obavljeno na samom svjetskom prvenstvu u Budimpešti gdje je pozitivno ocijenjen od strane, trenera, hrvača natjecatelja i sudaca.

Također UWW uvodi veći nadzor nad edukacijom sudaca, te će glavni suci i sudačka komisija biti podređeni “United World Wrestling Sport” odjelu. Pozicija “Supervisor” je također ukinuta, te će delegat i glavni suci tvoriti komisiju za “challeng”

Bilo je i diskusije na temu novog rangiranja hrvaća i sistema natjecanja, ali još nije ništa odlučeno. Sada je red na Tehničkoj komisiji revidira prijedloge te predloži daljnje korake. tehnička komisija će raspravljati i o seniorskim i juniorskimi težinskim kategorijama tijekom sljedećeg sastanka.

Prihvaćena je i nova regulacija s kojom se  pružanje pomoći u ozljedama u kojima ima krvi limitira na 4 minute, te će to vrijeme biti iskazano na semaforu.

To su neke od najzanimljivijih informacija, a kompletan članak možete pročitati na: https://unitedworldwrestling.org/article/bureau-reforms-referee-oversight-appoints-commission-members-more