PRVENSTVO EUROPE U ARENI ZAGREB
17.04.2023.
Održano je prvenstvo grada Zagreba i Zagrebačke županije za seniore i kadete
28.05.2023.
PRVENSTVO EUROPE U ARENI ZAGREB
17.04.2023.
Održano je prvenstvo grada Zagreba i Zagrebačke županije za seniore i kadete
28.05.2023.
Prikaži sve

FILIP ŠAČIĆ OSVOJIO JE BRONČANO ODLIČJE NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Zagreb, 23. travnja, Naš hrvač Filip Šačić okitio se brončanim odličjem na Europskom prvenstvu koje se održavalo u zagrebačkoj Areni od 14. – 23. travnja 2023. godine.

U prvoj borbi Filip je pobijedio Estonca Kaljolu na tehničkim tušem (9:1). Sljedeču borbu gubi od Ukrajinca Filčakova rezultatom 1:3. Srećom, Filčakov ulazi u finale te Filip dobiva priliku kroz repasađ doći do bronce.

Filip je gubio borbu gotovo do posljednjih sekundama borbe protiv Šveđanina Berga, ali je uspio preokrenuti situaciju u svoju korist te ostvariti pobjedu. Do samog kraja borbe, rezultat je bio izjednačen 1:1, što bi po pravilu posljednjeg osvojenog boda značilo pobjedu protivnika. Međutim, Filip nije dopustio da ga to obeshrabri. Unatoč tome što nije uspio iskoristiti dva partera, nastavio je boriti se i u posljednjim trenucima natjerao Šveđanina na “faul” (navlačenje trikotaže suparnika), što mu je donijelo dva kaznena boda i konačnu pobjedu.

Borba za broncu bila je jednako dramatična. Moldavac Bradu poveo je sa 4:0 već u prvoj minuti nakon jednog dolaska za leđa i okretanja u parteru, što je predstavljalo veliki rezultatski teret za hrvatskog borca. Međutim, unatoč teškom početku, Šačić se nije predavao. Svojom srčanošću uspio je prisiliti protivnika na pasivnost i silazak u parter. Uzdigao ga je i bacio za dva boda, ali to nije bilo dovoljno. Ipak, Šačić nije odustajao te je uspio baciti Moldavca još jednom desetak sekundi prije kraja, što mu je omogućilo preokret rezultata na 5:4. Usprkos žestokom napadu protivnika u završnoj minuti, Šačić je uspio sačuvati prednost i osvojiti brončanu medalju.