SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU GR STILOM ODRŽANO U VARAŽDINU DONIJELO PRVAKE ZA 2015. GODINU
04.05.2015.
ODRŽAN DO SADA NAJJAČI JUNIORSKI TROFEJ JADRANA
06.05.2015.
SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU GR STILOM ODRŽANO U VARAŽDINU DONIJELO PRVAKE ZA 2015. GODINU
04.05.2015.
ODRŽAN DO SADA NAJJAČI JUNIORSKI TROFEJ JADRANA
06.05.2015.
Prikaži sve

KADETSKI I JUNORSKI REPREZENTATIVCI ODRADILI ODLIČAN POSAO U RUSIJI

reprezentacija Hrvatske po prvi puta je nastupila na međunarodnom turniru za kadete i juniore GR načinom u mjestu Yoshkar Ola (Rusija). Na put smo krenuli 30. ožujka 2015. godine, dok je povratak u Zagreb bio 05. travnja 2015. godine. Turnir i pripreme održane su u organizaciji ministarstva sporta republike Mari El (Rusija). Na put smo krenuli u sljedećem sastavu: David Borecki (HK Sesvetski Kraljevec), Nenad Jotanović (HK Zagreb), Filip Frankol (HK Podravka), Marko Grabovac (HK Petrinja) i trener: Kristijan Slačanac, prof.

Tijekom ovih nekoliko dana odradili smo jedan mikrociklus priprema (5 treninga) na kojima je dominantno bilo uvježbavanje tehnika bacanja u stojećem položaju i napada i obrane u parternom položaju. Posebno veseli činjenica da su naši hrvači bili posebno zahvalni i sretni na jednom novom iskustvu i stečenom novom znanju. Krajem tjedna (petak i subota) održan je turnir GR načinom za kadete i juniore. Na ovom turniru sudjelovalo je 101 natjecatelj iz 10 ruskih klubova. Za istaknuti je da je povratna informacija naših hrvača vrlo pozitivna o smještaju, organizaciji, prijevozu i brigi domaćina. Naša reprezentacija nastupila je sa 4 hrvača (2 kadeta i 2 juniora), a ostvarili smo sljedeće rezultate:
• 2 zlatne medalje,
• jedno 4. mjesto
• jedno 5. mjesto
• ostvarili smo 9 pobjeda (3 pobjede tušem) i samo 6 poraza (3 poraza tušem) uz 92 pozitivna i 96 negativnih bodova
54 kg – DAVID BORECKI – 1. mjesto (ZLATNA MEDALJA)
U kategoriji do 54 kg nastupilo je 8 natjecatelja. David je imao 4 pobjede, a 3 borbe pobijedio je bodovnom razlikom dok je jednu borbu pobijedio tehničkim tušem.
1. Borba: 9 pozitivnih i 0 negativnih bodova – pobjeda tehničkim tušem
2. Borba: 2 pozitivna i 1 negativni bod – pobjeda diskvalifikacijom protivnika
3. Borba: 10 pozitivnih i 8 negativnih bodova – pobjeda bodovima
4. Borba: 11 pozitivnih i 6 negativnih bodova – pobjeda bodovima

UKUPNO: 32 pozitivnih i 15 negativnih bodova

63 kg – NENAD JOTANOVIĆ – 1. mjesto (ZLATNA MEDALJA)
U kategoriji do 63 kg nastupilo je 11 natjecatelja. Nenad je ostvario 3 pobjede od čega dvije borbe tušem i jednu na bodove te 2 poraza.
1. Borba: 7 pozitivnih i 13 negativnih bodova – poraz tušem
2. Borba: 4 pozitivna i 0 negativnih bodova – pobjeda tušem
3. Borba: 4 pozitivna i 3 negativna boda – pobjeda tušem
4. Borba: 8 pozitivnih i 4 negativna boda – pobjeda bodovima
5. Borba: 7 pozitivnih i 8 negativnih bodova – poraz bodovima
UKUPNO: 30 pozitivnih i 28 negativnih bodova
60 kg – FILIP FRANKOL – 5. mjesto
U kategoriji do 60 kg nastupilo je 7 hrvača. Filip je ostvario 1 pobjedu i 2 poraza.
1. Borba: 0 pozitivnih i 10 negativnih bodova – poraz tušem
2. Borba: 8 pozitivna i 0 negativnih bodova – pobjeda tehničkim tušem
3. Borba: 3 pozitivna i 11 negativnih bodova – poraz tehničkim tušem
UKUPNO: 11 pozitivnih i 21 negativnih bodova
60 kg – MARKO GRABOVAC – 4. mjesto
U kategoriji do 60 kg nastupilo je 7 hrvača. Marko je ostvario 1 pobjedu i 2 poraza.
1. Borba: 5 pozitivnih i 11 negativnih bodova – poraz tušem
2. Borba: 13 pozitivna i 14 negativnih bodova – pobjeda tušem
3. Borba: 1 pozitivan i 10 negativnih bodova – poraz tehničkim tušem
UKUPNO: 19 pozitivnih i 35 negativnih bodova

Poznata je činjenica da se Rusija svakog velikog prvenstva (EP,SP, OI…) vraća kao ekipni pobjednik i na svakom od tih natjecanja prikazuje zavidnu razinu tehničko taktičkog djelovanja u borbama. Upravo je to dio koji smo pokušali tijekom boravka prikupiti, naučiti i implemetirati u naše treninge. Zbog kojeg je naša federacija težila suradnji s takvom jednom velesilom u hrvanju. Naši hrvači na ovom turniru pokazali su veliku borbenost, želju za pobjedom, fokusiranost na zadatak i visoku razinu motivacije. U tehničkom smislu, naši hrvači izveli su velik broj tehnika (više u stojećem položaju), ostvarili puno tehničkih bodova ali isto tako i na njima je napravljeno puno tehničkih bodova. Taktički su naši hrvači bili vrlo dobri, jer su bili koncentrirani na zadatke, stizali i „preokrenuli“ rezultat u svoju korist te vodili borbu sukladno dogovoru i uputama trenera.

Na ovom turniru imali smo priliku uz domaćina Andrey Pilichev-a (osvjetske brončane medalje na SP) upoznati i gosp. Aleksey Glushkov (osvajač brončane medalje sa OI u Sidney-u 2000. godine) te ostale istaknute osobe i osvajače medalja u svijetu hrvanja.

Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su bili dio potpore, u financijskom organizacijskom i bilo kojem drugom smislu. Zahvaljujemo se vodstvu HHS-a (IO, stručno trenerskoj komisiji i ostalima), predsjedniku SHŠGZ-a gosp Milanu Paveliću, prof, te klupskim trenerima čiji hrvači su nastupii na ovom turniru. Posebno se zahvaljujemo domaćinima (Andrey Pilichev) na gostoprimstvu i brizi tijekom boravka u Rusiji od kojeg smo puno naučili i mnogo toga vidjeli doživjeli u Rusiji. Temeljem doživljenog iskustva i povrtanih informacija naših hrvača i domaćina, uvjereni smo da će se ova suradnja i dalje nastaviti na obostranu korist i zadovoljstvo te da će se naši hrvači približiti modelnim karakteristikama u tehničko taktičkom smislu, a kakve posjeduju ruski hrvači.

Slike s priprema i turnira možete pogledati u fotogaleriji.

Izvještaj ustupio Kristijan Slačanac, prof.