KADETSKA REPREZENTACIJA HRVATSKE EKIPNO PRVA NA PRVENSTVU MEDITERANA
20.04.2015.
KADETSKI I JUNORSKI REPREZENTATIVCI ODRADILI ODLIČAN POSAO U RUSIJI
05.05.2015.
KADETSKA REPREZENTACIJA HRVATSKE EKIPNO PRVA NA PRVENSTVU MEDITERANA
20.04.2015.
KADETSKI I JUNORSKI REPREZENTATIVCI ODRADILI ODLIČAN POSAO U RUSIJI
05.05.2015.
Prikaži sve

SENIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU GR STILOM ODRŽANO U VARAŽDINU DONIJELO PRVAKE ZA 2015. GODINU

U subotu je  u Varaždinu, u sportskoj dvorani Graberje održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom za seniore.

Ljubitelji hrvanja došli su pogledati tko će od novih nadolazećih snaga pokušati skinuti s postolja stare, iskusne šampione, i nisu bili razočarani viđenim.

Osim pregršt lijepih i atraktivnih borbi, vidjeli smo i poneko iznenađenje, ali i potvrde nadmoći većine iskusnih perjanica hrvatskog hrvanja.

U kategoriji do 59 kg jedan od vrlo iščekivanih susreta bio je onaj između naša dva reprezentativca – mlađeg Ivana Lizatovića te starijeg i iskusnijeg Tonimira Sokola, domaće uzdanice HK VIndija koju je gromoglasno bodrila publika u dvorani. No, nakon početnog vodstva Sokola, Ivan Lizatović je atraktivnim bacanjem preokrenuo meč u svoju korist i slavio tušem te osvojio naslov Prvaka Hrvatske u ovoj težinskoj kategoriji. Tom pobjedom ostvareno je jedno od iznenađenja Prvenstva, budući da je prije meča većina hrvačkih znalaca i ljubitelja hrvanja predviđala izjednačenu borbu ove dvojice hrvača, ali i pobjedu Tonimira Sokola, koji se na kraju ipak morao zadovoljiti drugim mjestom.

U kategoriji do 66 kg izostao je očekivani dvoboj između Dominika Etlingera i Danijela Janečića, budući da je Etlinger u posljednji trenutak odustao od nastupa na Prvenstvu zbog određenih zdravstvenih problema. Tako se Danijel Janečić. član HK Sesvetski Kraljevec suvereno obračunao sa ostatkom konkurencije u toj kategoriji i bez većih problema osvojio naslov prvaka Hrvatske.

U kategoriji do 71 kg u odličnoj, pravoj muškoj borbi koja je na trenutke čak bila na granici dozvoljenog, sučelili su se još jedan domaći hrvač;  Benjamin Šoman iz Vindije i Antonio Kamenjašević iz zagrebačkog Metalca. Nakon 6 minuta teške borbe, slavio je mladi Antonio Kamenjašević rezultatom 3:1 i tako osvojio svoj prvi naslov senorskog prvaka Hrvatske.

U finalnoj borbi u kategoriji do 75 kg nazočili smo još jednom obračunu dva ponajbolja hrvatska hrvača reprezentativca, osvajača medalja sa Europskih i Svjetskih prvenstava, Nevena Žugaja i Bože Starčevića. Iskusni i stariji Neven Žugajpokazao je da je u ovom trenutku bolji od svog reprezentativnog kolege i rezultatom 3:0 osvojio još jedan naslov prvaka Hrvatske.

U kategoriji do 80 kg mladi Filip Šačić iz HK Sesvetski Kraljevec osvojio je naslov prvaka Hrvatske u vrlo gustoj i izjednačenoj borbi zahvaljujući jednom bacanju za 4 boda kojim je uspio povesti protiv Ivana Hukleka iz HK Sesvete, te je do kraja borbe uspio sačuvati stečenu prednost i na kraju slaviti rezultatom 4:3.

U kategoriji do 85 kg stari novi prvak Hrvatske opet je postao Nenad Žugaj, koji je nadmoćno osvojio još jedan u nizu naslova seniorskog prvaka Hrvatske i tako pokazao da još uvijek nema pravu konkurenciju u Hrvatskoj u svojoj težinskoj kategoriji.

U kategoriji do 98 kg vidjeli smo nekoliko odličnih borbi s atraktivnim bacanjima, ali i nekoliko iznenađenja u toj kategoriji. No, na kraju dana ipak je favorit Marko Košćević iz Varaždinske Vindije uzeo naslov prvaka, ispred drugoplasiranog Miška Macolića iz HK Istarski borac iz Pule, jednog od ugodnijih iznenađenja u toj kategoriji.

U posljednjoj težinskoj kategoriji do 130 kg prvo mjesto osvojio je Stjepan Lavrić iz HK Petrinja ispred Dina Filipovića iz HK Lika iz Zagreba.

Članak preuzet s HHS-a.