Program osposobljavanja za obavljanje poslova voditelja hrvanja
12.09.2019.
Rezultati Prvenstva Hrvatske za kadete, kadetkinje, mlađe seniore i mlađe seniorke
25.09.2019.
Program osposobljavanja za obavljanje poslova voditelja hrvanja
12.09.2019.
Rezultati Prvenstva Hrvatske za kadete, kadetkinje, mlađe seniore i mlađe seniorke
25.09.2019.
Prikaži sve

LIZATOVIĆ I HUKLEK NA KORAK OD NORME ZA OLIMPIJSKE IGRE U TOKIJU

Naši hrvači završili su svoje nastupe na seniorskom prvenstvu svijeta koje se ovih dana održava u Nursultanu, glavnom gradu Kazakhstana.

Nažalost, od pet naših hrvača koji su nastupili na prvenstvu, nismo uspjeli osvojiti nijednu normu, odnosno direktno se kvalificirati na OI u Tokiu slijedeće godine, iako su Ivan Huklek i Ivan Lizatović bili blizu.

Najbolje rezultate ostvarili su naša dva Ivana; Ivan Huklek osvojio je 8. mjesto u kat do 87 kg u konkurenciji 39 hrvača. U prvom kolu tehničkim tušem 10:0 deklasirao je rumunjskog hrvača Ojoga. U drugom kolu od Ivana je bolji bio svjetski prvak i olimpijski viceprvak, Ukrajinac Beleniuk. Ivan je u repesažu pobijedio Meksikanca Yepeza, da bi u odlučujućoj borbi za olimpijsku normu u srazu s Bjelorusom Stadubom Ivan izgubio na bodove 1:5 i tako zauzeo osmo mjesto.

Ivan Lizatović u kategoriji do 60 kg nakon odličnog starta s dvije efektne pobjede tehničkim tušem također je posustao na korak do osvajanja norme. Nakon pobjede 9:0 protiv Tadžikistanca Haydarova i pobjede 8:0 protiv Talijana Sandrona, od Ivana je u 1/4 finalu bolji bio domaći predstavnik, kazahstanski hrvač Ainagulov. Kako je Ainagulov zaustavljen u slijedećoj 1/2 finalnoj borbi, Ivan nije dobio priliku da kroz repesaž nastavi natjecanje.  Na kraju, Ivan Lizatović zauzeo je 8. mjesto u konkurenciji 38 hrvača.  

Marko Koščević dobio je svoju prvu borbu u kategoriji do 130 kg svladavši Ukrajinca Kucshmija na bodove, ali je u idućem kolu izgubio od Uzbekistanca Abdullaeva i time završio natjecanje.

Božo Starčević u kategoriji do 77 kg izgubio je u prvom kolu svoju borbu od Turčina Cengiza na bodove 1:3 te je tim porazom također završio svoj nastup, budući da je turski predstavnik zaustavljen u svojoj slijedećoj borbi.

Već ranije, prvog dana natjecanja Dominik Etlinger u kategoriji do 72 kg izgubio je meč prvog kola od Azerbejdžanca Suleymanova na bodove 0:2 i tim porazom oprostio se od daljnjeg natjecanja.

Iako je i osmo mjesto Ivana Hukleka i Ivana Lizatovića vrlo dobar uspjeh imajući u vidu da je konkurencija na ovom SP bila strašna (preko 1000 hrvača iz 105 zemalja svijeta),  potajno smo se nadali nešto boljem učinku i rezultatima  naših reprezentativaca. Ostaje žal za propuštenim prilikama, ali nakon povratka u Hrvatsku sigurni smo da će naši dečki još jače zapeti sa treninzima i pripremama kako bi u idućim nastupima na kvalifikacijskim turnirima iduće godine pokušali izboriti barem koju normu za sujdelovanje na OI.