ZAGREB BEACH WRESTLING 2019
05.09.2019.
Program osposobljavanja za obavljanje poslova voditelja hrvanja
12.09.2019.
ZAGREB BEACH WRESTLING 2019
05.09.2019.
Program osposobljavanja za obavljanje poslova voditelja hrvanja
12.09.2019.
Prikaži sve

NAJBOLJI HRVATSKI HRVAČI ODLAZE NA SVJETSKO PRVENSTVO GDJE ĆE POKUŠAT IZBORITI I ODLAZAK NA OLIMPIJSKE IGRE

14. rujna, 2019. u Nur-Sultanu, glavnom gradu Kazakstana počinje seniorsko Prvenstvo svijeta u hrvanju. Ovo prvenstvo vrlo je važno jer je to natjecanje ujedno i prva faza kvalifikacija za Olimpijske Igre koje se slijedeće godine održavaju u japanskom Tokiu. Automatsku vizu za Tokio izborit će prvih šesteroplasiranih hrvača u svakoj Olimpijskoj težinskoj kategoriji.

U sastavu naše reprezentacije su slijedeći hrvači:

  • Ivan Lizatović, HK Lokomotiva, kat. do 60 kg.
  • Dominik Etlinger, HK Lokomotiva, kat. do 72 kg.
  • Božo Starčević, HK Metalac, kat. do 77 kg.
  • Ivan Huklek, HK Sesvete, kat. do 87 kg.
  • Marko Koščević, HK Vindija, kat. do 130 kg.

Ovo prvenstvo zbog ozljede će propustiti naš ponajbolji hrvač, Danijel Janečić. Danijelu želimo brz oporavak kako bi se što prije vratio treninzima te pokušao izboriti OI kroz neki od kvalifikacijskih turnira.

Hrvače vode treneri Ihar Piatrenka, Nikola Starčević i Anton Đok, a uz ekipu na put idu i doktor Mate Marijan koji će se brinuti o zdravstvenom stanju hrvača, te suci Zvonko Očić i Davor Petanjek koji su izabrani od strane UWW da sude na ovom jakom natjecanju. Vođa puta je Predsjednik HHS-a Vladimir Bregović.

Na ovom vrlo važnom svjetskom prvenstvu na kojem će nastupiti više od 1.000 hrvača iz 100 zemalja svijeta poželimo našim hrvačima puno uspjeha i ispratimo ih uz nadu i želju da se plasiraju među prvih šesteroplasiranih u svojim kategorijama i tako osiguraju nastup na OI u Tokiu.